Villaveijarit Haltiassa 2.3.-30.10.2022

7.06.2022 | Yleinen | 0 Kommenttia

Joulukuun lopussa minulta kysyttiin mahdollisuutta tehdä Villaveijareistani näyttelyn Luontokeskus Haltiaan, Espooseen. Minulle esiteltiin pitkä, lähes 8 metrinen vitriini, johon minulta toivottiin Villaveijarit näyttelyä.

Pitkä vitriini inspiroi minua, silla sain idean Villaveijareista seikkailemassa luontopolulla neljänä vuodenaikana. Luontoaiheisen diaraman eli pienoismallin tekeminen oli minulle uusi juttu, sillä normaalisti kuvaan veijareita aina oikean luonnon keskellä. Mutta minähän tykkään haastaa itseäni, varsinkin silloin, kun on kyse kädentaidoista.

Kuva: Valmis työ pystytettynä Haltiaan. Työn pituus on 520cm, eli jokainen vuodenaikaosio on 130cm.

Etsin netistä vinkkejä pienoismallien tekijöiltä ja katselin YouTubesta videoita ja inspiraatioita. Työmateriaalien hankkimiseen halusin käyttää mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja. Haasteita oli niiden löytämisessä, sillä työn tekeminen sijoittui talveen ja suurin osa materiaaleista oli paksun lumen ja jään alla… Onneksi edellisvuonna olin kerännyt sammalta ja kiviä tietämättäni tulevasta projektista! Hyviäkin puolia talvessa oli. Erotin paremmin pensaiden ja puiden oksiston muodon ja löysin sopivia ”puita” työhöni. Aamu lenkeilläni silmäni bongasi kaikkea mitä lumesta pilkisti ja talven törröttäjät lähtivät mukaani päätyen pensaiksi työhöni.


Yks paras oivallus oli pihlajan marjaterttu, josta linnut olivat marjat jo syöneet. Täydellinen runko pensaaseen, jota saatoin käyttää kaikkiin vuoden aikoihin! Silmilläni on ikään kuin ”minilasit” katsoa ympäristöstäni kaikkea mitä voi hyödyntää minimaailmassa. Se on tosi kiehtovaa! Sain diaraman valmiiksi helmikuun lopussa ja pystytin sen maaliskuun alussa Haltiaan. Kaksi kuukautta meni työn valmiiksi saattamisessa ja voin sanoa nauttivani sen tekemisestä tosi paljon.

Kuva: Pihlajanmarjatertun kara
Kuva: Talviosion vaiheita. Talveen tein lumen valkoista tasotemassaa eli kittiä käyttäen. Myös lumisprayta suihkutin oksiin.
Kuvat: Kevätosion vaiheita

Tein diaraman polyuretaanilevylle, joka on kevyttä ja mattopuukolla helposti muokattavaa. Talvi -ja kevätosioon tein joen kiemurtelemaan. Kesään tein järven. Mietin millä saan veden pinnan näyttämään mahdollisimman aidolta ja löysin hyviä vinkkejä YouTubesta aiheeseen. Järven pohjan tein wc-paperin ja vesi-liimaseoksesta ja kuivuttuaan maalasin sen. Tämän päälle tein ”veden” käyttäen Polymax crystalia, kirkasliimaa, joka toimi mielestäni hyvin tässä. Joessa käytin samaa tekniikkaa.

Kuva: Kesäosion vaiheita

Kesäosioon halusin tehdä köysilautan ja laavun. Kesäosion tekeminen oli ehkä mieluisin osuus. Joutsenet ja lokit tein askartelumassasta.

Kuva: Syysosion vaiheita

Syksyyn tein sieniä valkoisesta askartelumassasta. Värikkäät lehdet puihin sain kuivatetuista ruusunterälehdistä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

women's black crew-neck top

Tervetuloa Villaveijareiden maailmaan!

Hei! Olen Annika Laarko, Villaveijareiden tekijä. Olen myös perheenäiti, vaimo ja yrittäjä. Tässä blogissa kerron enemmän myös itsestäni ja työstäni Villaveijareiden parissa. Näiden nettisivujen kautta voit lukea uusimmat artikkeli-kirjoitukset ja pääset myös verkkokauppaan tutustumaan ja tilaamaan tuotteita, sekä facebookin Villaveijarit-sivuille lukemaan uusimmat tarinat! 

Kiitos että vierailet sivuillani!

                                                                                         -Annika Laarko

Ota yhteyttä!

Annika Laarko
045 630 4420
annika.laarko@gmail.com