Villaveijareiden joulu

4.01.2022 | Yleinen | 1 Kommentti

Tänä syksynä päätin aloittaa ajoissa Villaveijareiden joulukalenterikuvaukset. No, silti tuli ihan hirveä kiire ja hoppu! Ensimmäiset kalenterikuvat otin syyskuussa ja aloitin piparkakkujen leipomisesta. Syyskuussa ei vielä ole niin paljoa joulumieltä, joten oikeiden piparkakkujen tekeminen (ministi) auttoi tunnelman luonnissa. Piparkakkujen tuoksu ja joululaulut soimaan taustalle, niin johan sitä pääsi joulufiilikseen! Minulle tarinoiden luomisessa ja kuvaamisessa on tosi tärkeää kokea tunnelma. Uskon, että se välittyy sitä kautta jotenkin myös kuviin. Joulukalenteri on iso projekti, koska haluan teen sen kuvatarinan muodossa. Kalenterin jokainen luukku on pieni tarina siitä, miten Villaveijarit valmistautuvat jouluun. Ja koska luukkuja on 24, eli 24 eri aihetta ja paaaljoon kuvia! Ja kuvia ennen rekvisiitan valmistusta.

Viime vuoden joulukalenterin menestys oli itselleni yllätys, joten paineita oli vähän tälle vuodelle. Joulukalenteriin halusin jotain uuttakin, ettei se ole vain kopio edellisvuodesta. Silti perinteitä pitää vaalia ja saada siihen se ”juttu”, mikä resonoi katsojassaan muistoja ja fiiliksiä. Hiljalleen tehdessä alkoi ideoita syntymään ja koin jälleen ihanaa luomisen virtaa!

Jouluvideo

Olin miettinyt, että tekisin jouluaaton julkaisusta videokoosteen, sillä kuvia ja tapahtumia tulisi paljon jouluaatoon. Kysyin lasteni serkulta Benjaminilta, haluaisiko hän osallistua sen tekemiseen parilla animaatio-osuudella. Hän innostui ajatuksesta ja niinpä hän joulukuun alussa kävi kuvaamassa pari kohtausta animaatiota varten. Animaation kuvauksissa meni yksi viikonloppu. Kiirehdin omien still -kuvausten kanssa ja kirjoitin käsikirjoituksen, jotta sain lähetettyä materiaalit Benjaminille, joka editoi ja koosti videon. Ääninäyttelimme videolla koko perhe! Äänitimme lankoni studiolla ääninäytteet videolle.

Se oli hauska päivä, eikä kommelluksiltakaan säästytty! Sain ajatuksen, että tehdään tästä pieni videoklippi Instan tarinoihin, mutta olinkin vahingossa painanut live-lähetyksen päälle! Mieheni oli ollut alakerrassa ja katsonut Facebookkia (onneksi!!) ja tuli sanomaan, että minulla on livelähetys päällä ja monta kuuntelijaa linjoilla!! Voi ei, olin vajota maan alle! Olin siinä juuri ohjeistanut lapsiani ja siinä oli ollut kaikenlaista säätöä päällä! Voi nolous!! Poikani Ville totesi Boomerin olleen asialla jälleen… Ja näinhän se on. 😀 Somen käytössä (minulla!) on PALJON opeteltavaa vielä! xD

Vävypoikani Atro Hietala oli juuri oikea valinta kertojan rooliin! Hänellä on juuri sopivan pehmeä ääni ja osaa kertoa ja eläytyä kuin oikea näyttelijä! Veljekset Palle ja Pete hoitivat isän ja vaarin roolit. Testatessamme ääniä, Petellä oli paras vaarin ääni, kun hän keksi tunkea posket täyteen vessapaperia! Mieheni Pallen ääni oli ihan passeli isän ääneksi ja se sai hieman väritystä Metsolan Antin roolista. Metsolat ovat meidän perheen kestosuosikki sarja jo 90-luvulta lähtien ja on inspiroinut myös minua tehdessäni Villaveijareita.

Lapsistani Ville antoi äänensä Ollille ja Viivi äänensä Hipsulle. Minä annoin muorille ääneni ja kälyni Marjut oli Hilman äänenä. Benjamin puhui Heikin puheenvuorot.

Benjamin teki suuren työn editoidessaan videon ja animaatio osuuksista tuli niin hienot! Itsekin sain samalla hyvää opetusta animaation perusteista ja ehkäpä sitä kokeilen joskus itsekin?

Vielä pitää kovasti opetella kuvaamista ja kameran käyttöä. Sen huomasin monista kuvista, mitä katselin isolta näytöltä. Tarkennuspisteet meni välillä vähän sivuun siitä mihin yritin, mutta sellaista se on kun opettelee kuvaamaan uudella kameralla. Kehitystä tapahtuu kuitenkin koko ajan ja jo vuoden aikana huomaan kehittyneeni kuvaajana paljon! Matkallahan tässä ollaan! 🙂

Tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita…

Olen nyt tehnyt matkaa Villaveijareiden kanssa 1.5 vuotta. Viime vuoden joulukalenterin kautta sain kustannussopimuksen ensimmäiseen Villaveijarit kirjaan. Seuraava Villaveijarit Suomessa-kirjan tekeminen on edelleen alkutekijöissä, ja koenkin, että sen aika ei ole ehkä vielä. Ehkä seuraava kirja onkin joulukirja!

Olen myös paljon miettinyt sitä, taipuisiko Villaveijareijarit myös tv-ohjelmaksi? Monet seuraajani ovat siitä minulle kirjoittaneet ja toivoneet, että veijarit näkyisivät myös lastenohjelmana esim. Pikku Kakkosessa tms. Niin, se onkin yksi haave. Ehkäpä joskus, ken tietää? 😉 Oliskin siistiä saada Villaveijareiden joulukalenteri Ylelle tms!

Näin tehtiin Villaveijareiden joulu-video! Benjamin koosti myös kivan videokoosteen ns. behind the scenes.

1 Kommentti

  1. Leena Sirkiä

    Kiitos joulutarinasta,se toi lapsuuden joulut mieleen,mutta oli kiva huomata ettei joulunvietto ole paljonkaan muuttunut omassa elämässä sitten lapsuuden.
    Nyt vaan olen sitä mummu sukupolvea.

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

women's black crew-neck top

Tervetuloa Villaveijareiden maailmaan!

Hei! Olen Annika Laarko, Villaveijareiden tekijä. Olen myös perheenäiti, vaimo ja yrittäjä. Tässä blogissa kerron enemmän myös itsestäni ja työstäni Villaveijareiden parissa. Näiden nettisivujen kautta voit lukea uusimmat artikkeli-kirjoitukset ja pääset myös verkkokauppaan tutustumaan ja tilaamaan tuotteita, sekä facebookin Villaveijarit-sivuille lukemaan uusimmat tarinat! 

Kiitos että vierailet sivuillani!

                                                                                         -Annika Laarko

Ota yhteyttä!

Annika Laarko
045 630 4420
annika.laarko@gmail.com